Waarom uw buitenboordmotor onderhouden moet worden

Om het nieuwe seizoen goed van start te gaan is periodiek onderhoud belangrijk. Stelt u zich voor dat u op het water bent en uw buitenboordmotor valt uit, met mooi weer is het minder erg dan dat er een hoge windkracht is en u zich op ruim water bevindt. De veiligheid van uw bemanning hangt er dan namelijk van af, zorg er daarom voor dat u voorzorgsmaatregelen heeft genomen en dat uw buitenboordmotor in goede conditie is.

Vakman of zelf onderhoud?

Er zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven in het onderhouden van een buitenboordmotor, het voordeel aan dit is dat u alleen de motor weg hoeft te brengen en wanneer hij klaar is weer op komt halen. U weet dan dat het onderhoud uitgevoerd is door een vakman wat een bepaalde kwaliteit garandeert.

Echter zijn veel watersporters vooral doe-het-zelvers, het voordeel aan dit is dat het vaak ook geld bespaard. Een ander voordeel wat er bij komt kijken is dat u bepaalde onderhoudsklusjes in de winter maanden kunt doen die sowieso een keer paar jaar gebeurd moeten worden, als u bijvoorbeeld uw boot in een winterstalling heeft staan kunt u gemakkelijk de motor er op of af halen om zo onderhoud uit te voeren.

Vakkennis vereist

Er zijn veel onderdelen die u zelf kunt onderhouden aan uw boot om zo het leven van uw boot te verlengen. Echter is het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf in sommige gevallen aan te raden. Zoals water uit de brandstof halen en het verhelpen van een lekkage als er eenmaal water in de olie zit en ga zo nog maar even door. Dit soort ingrepen eisen diepgaande technische kennis en ervaring. Als u meer informatie nodig heeft over onderhoud of advies voor uw boot raad ik aan om contact op te nemen met een erkend bedrijf. Die hebben namelijk de juiste kennis en informatie om u advies te kunnen geven.

DesignDeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Partners - Linkpartners worden?