Trouwkaarten drukken

Eén van de mooiste momenten uit het leven: trouwen. Het is dan natuurlijk wel van belang om ook trouwkaarten de deur uit te doen, zodat iedereen weet hoe laat hij of zij aanwezig moet zijn. Trouwkaarten drukken is daarom een belangrijk onderdeel tijdens het plannen en organiseren van de trouwerij. Bij het drukken van trouwkaarten komen er verschillende aspecten bij aan te pas. Denk daarbij aan de tekst, vormgeving van de kaar, het papiersoort en ga zo maar door. In deze blog vind je de belangrijkste punten voor trouwkaarten drukken.

Wat is daarop jouw antwoord?

Zeg ‘’ja’’ tegen de trouwkaarten. Een trouwerij is een bijzondere dag die je graag met belangrijke mensen wilt delen.  Aan de hand van een trouwkaart kun je de gasten een idee geven wat van hen verwacht wordt. Ook kun je de belangrijkste momenten van de dag in de trouwkaart vermelden met de tijd er bij. Een trouwkaart moet natuurlijk ook eerst tot stand komen. Ben je zelf creatief? Dan kun je er voor kiezen om zelf een ontwerp te gaan maken voor de trouwkaart.

Iets minder creatief? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een trouwkaart door iemand anders te laten ontwerpen, bijvoorbeeld door een grafisch vormgever. Nog een tip: veel drukwerk bedrijven hebben vaak ook al een aantal standaard templates staan die gebruikt kunnen worden. Er is dan wel al een basis voor de trouwkaart, maar je kunt hem dan nog wel eigen maken door er aanpassingen aan toe te voegen.

Een thema

Een bepaald thema tijdens een trouwerij. Het is iets dat steeds meer wordt gedaan. Bij een thema kun je denken aan een bepaald kleuren thema, bijvoorbeeld gekleed in pastel, of allemaal in het blauw, wellicht een Italiaans of Spaans tintje door de trouwerij heen. Wat je zelf maar leuk vindt. Voor trouwkaarten drukken kun je natuurlijk het thema van de trouwerij ook meenemen in het ontwerp van de trouwkaart. Zo heb je een bepaalde stijl die overal weer terugkomt. Je kunt daarbij ook weer passende enveloppen aan koppelen en wellicht een mooie chique sticker die op de envelop geplakt kan worden.

Wacht echter nooit te lang met trouwkaarten drukken. Wanneer het idee voor de trouwkaart en wellicht een thema zijn vastgelegd is het aan te raden om zo snel mogelijk je ontwerp door te geven aan de drukkerij. Hierdoor heb je altijd de trouwkaarten op tijd in huis en kun je ze ook op tijd versturen.

DesignDeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Partners - Linkpartners worden?