Industriële kasten, een meerwaarde voor je interieur

Ben jij iemand die altijd al heeft gedroomd van een industrieel interieur? In dat geval is het in eerste instantie mogelijks interessant om te kijken in de richting van industriële kasten. De kasten welke deel uitmaken van jouw interieur zijn immers voor een groot deel bepalend voor de uitstraling waarover ze beschikt. Kies je er voor om gebruik te maken van industriële kasten? Dan zorgt dat er voor dat op die manier de basis voor jouw industrieel interieur meteen is gelegd. Het spreekt voor zich dat je niet alleen voldoening dient te nemen met een industriële kast in jouw interieur. Ook industrieel getinte tafels, stoelen en andere meubelstukken behoren uiteraard eveneens tot de mogelijkheden. Je komt er hier op deze pagina alles over te weten.

            De typische uitstraling van industriële kasten

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een industriële kast te kopen weet je dat de stijl van de kast grotendeels wordt bepaald door het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In de praktijk wordt er bij het vervaardigen van industriële kasten vaak gebruik gemaakt van ruwe materialen. Het kan daarbij gaan om beton, maar ook bijvoorbeeld metaal. Het gebruik van dergelijke materialen zorgt er wel voor dat industriële meubels niet zelden over grijstinten beschikken. Meubels welke zijn gemaakt van hout en leer kenmerken zich op hun beurt dan weer door bruintinten.

            Industriële kasten met metalen accenten

Een vrij kenmerkende eigenschap welke is verbonden aan een industriële inrichting is terug te vinden onder de vorm van de metalen accenten. Heel wat tafels, dressoirs en uiteraard ook kasten welke beschikken over een industriële stijl beschikken over een aantrekkelijk metalen onderstel of zijn omlijst met mooie metalen accenten. De subtiele glans welke metaal weet te realiseren zorgt er voor dat industriële meubels tegenwoordig veelal over een opvallend chique uitstraling beschikken. Mede omwille van deze reden duiken met name industriële kasten dan ook steeds vaker op in luxueuze interieurs.

            Industriële kasten gemaakt van onbewerkt hout

Voor het vervaardigen van industriële kasten wordt er in de praktijk ook veelvuldig gebruik gemaakt van onbewerkt hout. In het bijzonder eikenhout is een populaire houtsoort voor het maken van industriële kasten en andere meubels. Niet alleen de stevigheid, maar ook de ruwe nerven liggen hiervan ongetwijfeld aan de basis. Kies je er voor om gebruik te maken van industriële kasten welke zijn afgewerkt met behulp van een soft touch lak? In dat geval wordt er voor gezorgd dat het meubel in kwestie haar onbewerkte uitstraling blijft behouden. Bovendien is ze meteen ook aanzienlijk beter beschermd tegen niet alleen verkleuring en vuil, maar ook vlekken. Ook industriële kasten welke zijn vervaardigd uit onbewerkt hout zijn dan ook meer dan de moeite waard om op z’n minst te overwegen!

            De ‘Light Industrial’ woontrend

Misschien wel één van de meest in het oog springende woontrends van het moment is ‘Light Industrial’. Deze woontrend maakt duidelijk dat een industriële inrichting zoveel meer is dan alleen maar een stoere vormgeving met accenten van metaal en onbewerkt hout. Bij deze woontrend wordt er dan ook gebruik gemaakt van verschillende, warme kleuren. Het gaat hierbij dan in eerste instantie om bruintinten zoals beige en cognac. Op deze manier wordt er heel wat extra sfeer gerealiseerd in het interieur. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook ‘Light Industrial’ is een woontrend welke absoluut het ontdekken meer dan waard is.

Voor inspiratie en een ruim aanbod industriële kasten is gigameubel.nl the place to be. Bij Giga Meubel is ‘the sky the limit’.

DesignDeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Partners - Linkpartners worden?