Blogs

Welk kapsel staat bij mij?

 

We hebben het allemaal weleens: je wilt iets anders met je haar! Maar wat? Vaak willen we graag iets anders maar weten we niet wat en durven we geen radicale dingen te veranderen. Bedenk voordat je naar de kapper gaat goed wat je wel en absoluut niet wilt. Het is handig advies te vragen aan de kapper en aan te geven wat je wensen zijn, denk bijvoorbeeld aan praktische zaken. Moet het nog vast kunnen? Wil je wel of geen pony? Lijkt asymmetrisch je leuk? De kapper in Breda heeft vaak heel veel idee├źn waar je wellicht zelf niet aan denkt.

 

Tips voor het kiezen van een kapsel dat bij je staat

Allereerst is het belangrijk te kijken naar de vorm van je gezicht. Niet alle kapsels staan bij elke vorm. Vindt je het lastig de vorm in te schatten, teken dan met lippenstift de omtrek van je gezicht op de spiegel. Je gezicht kan ovaal, rond, vierkant, langwerpig, peer- of hartvormig zijn.

 

Welk kapsel staat bij mijn gezichtsvorm?

Heb je een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, hierbij staan de meeste kapsels goed. Let er bij een ovaal gezicht wel op dat het gezicht goed zichtbaar blijft, zo blijft de ovale vorm goed zichtbaar. Voorkom korte lagen, hierdoor oogt de vorm meer langwerpig.

Een langwerpige vorm is te herkennen wanneer het voorhoofd ongeveer even breed is als de jukbeenderen. Kies niet voor kapsels die de vorm accentueren zoals lang stijl haar of volume boven op het hoofd. Ook een strakke boblijn is niet aan te raden. Hierdoor zal het gezicht nog langer lijken. Bij een langwerpige vorm kun je het beste kiezen voor een kapsel met volume aan de zijkant, hierdoor lijkt het gezicht iets ronder.

Heeft jouw gezicht een vrij ronde kin en is het op zijn breedste tussen de oren? Dan heb je een rond gezicht. Om je gezicht ovaler te laten lijken kun je het beste kiezen voor een kapsel dat onder de kin valt. Voorkom volume aan de zijkant van het gezicht, hierdoor lijkt het gezicht nog ronder. Juist volume op het hoofd zorgt ervoor dat de vorm minder rond lijkt.

Wanneer je een ronde gezichtsvorm hebt en een kort voorhoofd neem dan geen pony, hierdoor zal het gezicht erg klein ogen.

Een zware kaaklijn en rechte haarlijn zijn kenmerken van een vierkant gezicht. Ook bij deze vorm kun je veel hebben. Kies alleen niet voor een bobkapsel op kinhoogte of korter. Ook een rechte pony is niet aan te raden. Dit accentueert de vierkante vorm.

Bij een hartvormige vorm is het belangrijk dat de onderkant van het gezicht niet te smal lijkt. Kies dan ook niet voor een rechte pony of een model dat de aandacht vooral legt op de bovenkant van het hoofd.

De laatste vorm is de peer. Het gezicht is breder bij de kaken dan bij het voorhoofd. Hierbij is het dus belangrijk de breedte van de kaaklijn wat te verdoezelen. Dit kan door een kapsel te kiezen met een lage scheiding, een lange bob (lob) of een lang kapsel met slag.

 

Vraag altijd advies over jouw haartype

Na het lezen van deze tips kun je opzoek naar plaatjes van kapsels die jij leuk vindt. Overleg altijd met de kapper of hij denkt dat het ook bij jouw haartype past. Kies je een plaatje met veel slag en heb je zelf stijl haar? Dan moet je er rekening mee houden dat dit heel wat werk is elke ochtend om het ongeveer hetzelfde te krijgen. Daarnaast het precies namaken van een kapsel op een plaatje is vrijwel onmogelijk.

Partners - Linkpartners worden?