Algemene informatie over vloerkleden

Een vloerkleed in huis, het is niet een van de eerste dingen waar je aan denkt als je je huis gaat inrichten, toch kan het erg praktisch zijn en het voegt zeker sfeer toe aan je interieur. Een vloerkleed gebruik je voornamelijk om losse onderdelen in bijvoorbeeld de woonkamer tot één geheel te brengen. Ook zorgt het letterlijk en figuurlijk voor wat warmte in huis. Daarnaast trekt het ook nog eens de aandacht.

Praktische functies van een vloerkleed

Hieronder zal er uitgelegd worden wat voor praktische functies een vloerkleed allemaal kan hebben:

1 Zoals er net al kort gezegd is, kan een vloerkleed ervoor zorgen dat een ruimte een geheel wordt in plaats van alles door elkaar.

2 Vloerkleden kunnen voor een ruimtelijker gevoel zorgen, dit kan dan wel alleen als je de juiste maat, kleur en vorm uitkiest.

3 Demping van geluiden. Door middel van het neerleggen van een vloerkleed kunnen dagelijkse geluiden, zoals het lopen op hakken, het geluid van muziek of televisie, het geluid van spelende kinderen of als er iets valt gedempt worden.

4 Verbetering van de akoestiek. Je zou er niet zo 123 op komen dat een vloerkleed ook deze functie heeft, toch kan het zo zijn. Dit doordat een vloerkleed een deel van al het geluid dat er is kan absorberen waardoor de akoestiek dus verbeterd wordt.

5 At last but not least kan een vloerkleed ook zeer uitnodigend zijn. Doordat er een vloerkleed in een ruimte ligt wordt je er onbewust tot aangetrokken. Hierdoor zal je dus sneller met elkaar gezellig in de woonkamer gaan zitten en zorgt dit dus ook weer voor dat warmere gevoel.

Zeer veel voordelen dus om een vloerkleed aan te schaffen, dus ik zou zeggen doen!

 

DesignDeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Partners - Linkpartners worden?